2 favoritbøger

Written by admin on November 2, 2018 Categories: 

Der findes et hav at fantastiske bøger, og du kan sikkert finde 2 bøger du syntes passer bedre til denne liste. Denne liste er lavet ud fra min egen favorit bøger, og er ikke rangeret i nogen bestemt ordre, dette er blot bøger jeg har elsker, har læst flere gange og nok kommer til at læse igen.

Cathedral of the Sea af Ildefonso Falcones

Falcones slår til med et absolut mesterværk af en bog der nu også er blevet filmaseret af Netflix.

Bogen handler om Arnau Estanyol der vokser op under fattige forhold i Catalonia, indtil hans far flygter til Barcelona med Arnau som lille spæd. Uden at røbe alt for meget af plottet, så handler det om hvordan Arnau arbejder sig op gennem de sociale cirkler i det 1400 Barcelona. Ligeledes er der både krige, familie problemer og kvinder indblandet i hans tumult liv, det har altså alt der skal til for at skabe en god historie.

Historien er rigtig medrivende og bogen holder min fokus fra start til slut, selvom der dog er tale om en lang bog, men den er skrevet så godt at man ikke kan stoppe med at bladre videre til næste side.

Ydermere lære man også rigtig meget om den Spanske kultur og historier om hvordan livet var dengang i Barcelona, hvor livet ikke altid var en dans på roser, og forbindelser til højtstående mennesker kan gavne eller skade dig.

Hvis du leder efter en bog med en fantastisk historie der lader fantasien løbe fri og samtidig giver dig en historie lektie, så er Cathedral of the Sea lige for dig.

The Alchemist af Paulo Coelho

Den kendte Brazilianske forfatter Paulo Coelho har i The Alchemist skrevet en livs ændrende bog. Bogen udkom i 1988 på Portugisisk, men er efterfølgende blevet oversat til oversat til 73 sprog og udgivet i 168 lande.

The Alchemist følger den unge hyrde ved navn Santiago der til dagligt driver hans flok får rundt i andalusiske landskab, en dag beslutter han sig at gå til en spåkone der til hans store overraskelse fortæller ham der venter ham en skat i de egyptiske pyramider. Det bliver starten på hans rejse mod de Egyptiske pyramider.

På hans rejse møder han flere forskellige mennesker der alle lære ham noget som hjælper ham på hans vej mod pyramiderne. Men vigtigst af alt lære han om Personlig legende og gode og dårlige Omens, det hjælper ham til at forstå hvorfor og hvordan han skal forfylde sit liv.

Jeg er kæmpe fan af bogen fordi den er nem at relatere til, i forhold til vi alle har en personlig legende der skal forfyldes hvis vi virkelig skal finde glæde i livet. Bogen er læst af mange verden over, og alle har kun rosende ord at sige om bogen.

Comments Off on 2 favoritbøger