John Grisham

Written by admin on November 7, 2018 Categories: 

Den Amerikanske forfatter har spyttet bestsellers ud på stribe de seneste år, og har i skrivende stund solgt over 250 millioner bøger på verdensplan, der er altså tale om en forfatter der henvender sig til en bred folkemængde, og mon ikke der er et par bøger du også vil holde af.

Udover forfatter er John Grisham faktisk tidligere advokat, hvilket også bliver afspejlet i mange af hans bøger som omhandler kriminalitet eller andre retslige emner. I de bøger anvender han hans førstehånds viden som giver et realistisk følelse, og gør det nemmere at leve sig ind i bogen.

Siden han i 1989 udgav A Time To Kill har han udgivet hele 39 bøger, og har specielt siden 2010 har han været rigtig produktiv. John Grishams bøger egner sig godt til film og han har faktisk hele 14 film og 3 serier på sit CV. Hans bøger er meget drevne og fortællende, hvilket betyder de nemt kan blive filmatiseret uden man behøves at ændre eller tilføje for meget, og derved kan bevare bogens oprindelige plot.

A Painted House

I 2001 udkom A Painted House, som var en stor succes, og i 2003 blev filmatiseret.

Bogen er inspireret fra hans barndom i Arkansas, og er hans første bog som ikke er en juridisk thriller, men det slap han rigtig godt fra.

Bogen finder sted in 1952, og bliver fortalt fra synspunktet af Luke Chandler, en blot 7 årige søn af en fattig bomulds farmer der kæmper for at tjene til dagen og vejen.

Det er rigtig god læsning fordi historien er velskrevet, og Luke Chandler bliver udfordret på en række forskellige problemer ingen 7 årige burde blive konfronteret med, bland andet et mord, uønsket graviditet og fattigdom. Ligeledes er bogen også rig på historie som giver en indsigt i hvordan livet var som fattig farmer i den tid.

En rigtig god bog som er en god historie i sig selv, men også rigtig lærerig.

The Innocent Man

The Innocent Man er John Grishams første nonfiktion bog, og det blev en stor succes, det skyldes at bogen som altid med John Grisham er velskrevet, men historien bag er også så medrivende og hjerteskærende som den kan blive.

Denne nonfiktion bog er baseret på historien om Ron Williamson fra Ada, Oklahoma, som forkert blev dømt for voldtægten og drabet på Debra Sue Carter.

Bogen tager dig igennem hele historien, fra den forfærdelige aften hvor Debra Sue Carter mister livet, og videre til hvordan politiet gang på gang fejler i deres søgen efter en gerningsmand, for til sidst at give tåre i øjnene på læserne når Ron Williamson frikendes efter 11 år på dødsgangen.

En følelsesladet bog, der fanger rigtig meget fordi den er skrevet så godt som den er, og fordi den er baseret på en sand, og forfærdelig historie.

Comments Off on John Grisham