Årets bedste skønlitterære bog 2020

Written by admin on July 25, 2020 Categories: 

Der findes mange gode kandidater til årets bedste skønlitterære bog i 2020, nærmest lige så mange forskellige som der er EM odds, og som med alt andet har mennesker også vidt forskellige meninger om bøger. I indeværende år ses der dog en tendens, og de ti mest solgte bøger i starten af året har alle noget til fælles. Fællestrækket er, at de alle er skrevet af kvinder, og det skiller sig lidt ud fra det billede, der tidligere har været gennem tidenes største bøger i verden.

I bøgerne deler kvinderne ud af sig selv, og det må formodes at være noget af det, der rammer ind hos folk. Bøgerne vil noget, og de kan samtidig bevæge folk. Det er meget oppe i tiden, at forfatteren skal have noget på hjerte, og det ser også ud til, at mange har forstået dette. Langt de fleste bøger er nemlig skrevet med udgangspunkt i forfatteren selv, også selvom bøgerne er fiktive.

Sara Omar topper listen

På nuærende tidspunkt er det Sara Omar, der topper listen. Hun har skrevet en bog om social kontrol af kvinder, og dette har hun gjort ved at tage udgangspunkt i sin egen historie. Bogen handler om den sociale kontrol i Kurdistan og muslimer i vesten. Omar har efterhånden en længere forfatterkarriere bag sig, og hendes bøger er kun blevet tiltagende mere populære gennem årene.

Længere nede på listen finder man Iben Mondrup, som skriver om at gøre op med sin fortid. I bogen fortælles også om koloniseringen af Grønland og de følgevirkninger, det har haft for landet.

De kvindelige forfattere rammer i høj grad noget, som mange mennesker efterspørger, og der er også mange kvindelige læsere. Ca. 50 % af den kvindelige befolkning læser skønlitteratur ugentligt, mens det for mændens vedkommende ligger på bare 30 %. Det ses også, at kvinder vælger at læse bøger, der er skrevet af andre kvinder.

Tiden må vise, hvilken bog der ender med at blive årets skønlitterære bog i 2020.

Comments Off on Årets bedste skønlitterære bog 2020